tiistai 25. huhtikuuta 2017

Keväiset tunnelmat kotosalla


Nyt, kun päivän räntäsateiden jälkeen ikkunasta katsoo ulos tuonne harmauteen ja vähitellen hämärtyvään iltaan, ei uskoisi, että viikonloppuna paistoi aurinko noin kauniisti, kuin näissä valokuvissa!


Lauantaina aamulla nousin ylös ennen muuta perhettä, ja kävin vihdoin näiden koulittavien taimien kimppuun - kerrankin koko talo oli hetken hiljainen, ja sain rauhassa upottaa sormet multaan. Parhautta! <3

...Tosin rehellisyyden nimissä kerrottakoot, että ei se elämä ole täälläkään kuin Strömssöös, vaan syy varhain heräämiseen oli vähemmän hohdokas; pienin poikamme on pinnasängystä isojen poikien sänkyyn siirryttyään kömpinyt aamuöisin keskeemme nukkumaan. Isoveljensä tavoin poika pyörii, potkii ja huitoo unissaan vallattomasti, ja jostain syystä minä yleensä päädyn sinne potkivien jalkojen tielle... Siinä sitten kyyhötellessä sängynreunalla, pojan nukkuessa tähtenä keskellä sänkyä, joko pysyn hereillä pelätessäni sängystä putoamista, tai sitten saan niskoihin sellaisen krampin, että pääkipu viimeistään pakottaa nousemaan ylös.

...Kenties tästäkin syystä minulle on sopinut loistavasti aamuisin klo05 herääminen, ja ensimmäisenä töihin lähteminen, sillä olen usein ennen viittä jo hereillä.

Koetan pitää mielessä, että aika aikaa kutakin - tuskinpa enää yläasteella isin ja äidin viereen tulee nukkumaan. ;) Ja onhan se pienen ihmisen lämmin, uninen tuhina siinä omaa poskea vasten peiton alla kertakaikkiaan herttaista. <3


Kerroinkin jo aiemmin, että kylvin tänä vuonna tomaattien lisäksi myös kesäkurpitsat, kurpitsat ja avomaankurkut vanhoihin kananmunakennoihin. Edellisinä vuosina olen kylvänyt nämä lajikkeet suoraan isoihin muoviruukkuihin, mutta tuo kennoissa idättäminen on nyt ihastuttanut minua suuresti. :) Nopeaa kylvää pienellä multamäärällä, ja niin kovin helppoa koulia itäneet taimet lopulta ruukkuihin.

Edellisinä vuosina olen myös kylvänyt siemenet aivan liian aikaisin kevättalvella. Kurkistinkin tuolta blogiarkistosta, että viime vuonnakin jo maaliskuussa olivat mm. tomaatit, kurkut ja kesäkurpitsat taimilla, ja koulittuina!

Tänä keväänä pitkin hampain sinnittelin huhtikuun puolelle ennen kylvötouhujen aloitusta, ja edelleen mm. maissin siemenet ovat paperipussissaan odottelemassa kuun vaihtumista.


Taimet, ja yhä kasvava määrä huonekasveja, ovat vallanneet puolet olohuoneesta!

Olohuoneen ikkunoiden ääreen piti kantaa jo kukkatason lisäksi kaikki talon jakkarat ja rahit, joiden päälle taimiruukkuja pystyi nostamaan. Eli metriä lähemmäs ikkunaa ei tällä hetkellä pääse! :)

...Hirvittävän hyvä syy siirtää ikkunoiden pesua piiiiitkälle alkukesään.... :D

Kauhulla katselen välillä lasten vauhdikkaita pallopelejä sisällä, että koskakohan jalkapallo/sählymaila/lapsi humahtaa kukkien ja kasvien sekaan.... Tähän asti tappiona vasta yksi pienemmän pojan ylösnyppimä tomaatintaimi, joka kyllä vieläkin hieman katkerasti mieltäni kaihertaa...


Toin pientä piristystä muuten keväiseen kotiimme; löysin Tokmannin alennusmyynnistä tuon räsymaton nojatuoliin - taisi hinta jäädä alennuksen jälkeen hieman alle viiteen euroon.

...Ehkä hieman liian leveä tuohon nojatuoliin, mutta ajattelin maton sopivan myös muuton myötä hankittavan uuden (harmaan) sohvan istuinosaan tuomaan väriä ja vanhan talon tunnelmaa. ;)


...Totesin taas miehelle, että pitänee rakentaa lisäosa taloon, jonne saadaan minulle mattopuut, sillä voisin illat istua paukuttamassa kasaan tällaisia värikkäitä räsymattoja! :)

Eli jos joku tietää, mistä voisi ostaa kapeat mattopuut, joilla voisi tehdä ~0,7-1m levyistä mattoa, niin vinkit otetaan vastaan! Ihan täysimittaiset mattopuut eivät taida harmikseni mitenkään päin Villa Kotirantaan mahtua...


Toivotaan, että ennusteet pitävät paikkansa, ja loppuviikkoa kohti sää paranisi ja kelit lämpenisivät. Varovaisuutta siellä liikenteessä siis, kun aamuisin on vielä pakkasta, ja vettä sekä lunta tulee vuorotellen - varsinkin jos kesärenkaat ovat jo alla!


7 kommenttia:

  1. Onpas teillä kyllä melkoinen kasvihuone jo olohuoneessa! Sä olet kyllä niin taitava kaikessa, että kätevä emäntä ei kai olisi ollenkaan väärä sanapari sinusta puhuttaessa.<3
    Milloinkahan ehdittäis treffaamaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tjaa-a, tiedä sitten siitä taitavuudesta, mutta kova yritys ainakin ja periksiantamaton luonne -sekä ihana mies, joka antaa minun häärätä, tuunata ja puuhata, sekä kokeilla, vaikka joskus ei menekään ihan suunnitelmien mukaisesti... ;)

      Ihanasti täällä kyllä jo vihertää! <3 Kevät on niin parasta aikaa vihreän sävyineen! ...Ja kun ikkunan takana tuiskuttaa (edelleenkin) lunta, on ihanaa, että tuota karua todellisuutta pitää hieman kauempana tuo minun vihreä vyöhykkeeni! ;)

      Oi, kaffetreffit - niitä onkin jo vähän ikävä! Ja tällä kertaa ajan kanssa, eikä niinkuin viimeksi, että toinen jalka teidän eteisessä hörpin kaffetta... ;)

      Poista
  2. Taimia riittämiin! Niin täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskaan ei voi taimiakaan olla liikaa! Ne mitkä eivät omaan kasvimaahan mahdu, voi lahjoittaa vaikka ystäville tai viedä työpaikalle jakoon! :) Pienellä vaivalla hyvä mieli monelle. <3

      Poista
  3. Paljon on taimia kasvamassa, hyvä niin!
    Tänä vuonna minun on tyytyminen ostotaimiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa, että minunkin täytyy noiden tomaattien kanssa turvautua myös ostotaimiin, jotta saataisiin edes jonkinmoinen sato lapsille herkuteltaviksi... :) Ei ole kovin kova luotto nimittäin noihin omiin tomaatteihini, sen verran monta pettymyksen kesää jo takana... :D

      Poista
  4. Ai maailma, kun taimikuvistasi tulee hyvälle tuulelle: taimia siellä, taimia täällä :D. Ihanaa!

    Meikärouvalla ei ole kai koskaan ollut erityistä sisustuskärpästä. Taimibuusti joskus oli, mutta kokemuksesta olen todennut, että jatkossa tyydyn vain kesäkurpitsan kasvattamiseen ja sen lisäksi muuhun pieneen.

    Helppohoitoiseen kesäkurpitsaan minulla on lähes riippuvuussuhde, vaikka ihan joka kesä sen sato ei parhaalla mahdollisella tavalla toteudukaan. Suomen kesät vain ovat..

    Ihanaa toukokuuta! Se on huomenna, vaikka tänään ei uskoisikaan :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...