keskiviikko 11. lokakuuta 2017

DIY: Tuunattu kattovalaisin



En osaa edes kuvitella iltaa, että kaatuisin sänkyyn ilman hyvää kirjaa. Kuten isompi poikanikin, kaipaan rauhoittumista lukien, jotta saan unesta illalla kiinni - eikä meidän ole tarvinnut osallistua siihen kampanjaan, jossa kaikki laitteet pyritään sulkemaan iltaisin viimeistään klo 22; meillä viimeinen lukuvalokin sammuu jo hieman klo 21 jälkeen.... :)

Ja tästä löyhää aasinsiltaa pitkin pääsenkin illan teemaan; tuunaamaani lukuvaloon, joka asennettiin viikonloppuna paikoilleen uuden kotimme makuuhuoneeseen.

Koska minä nukun mieheni selän takana seinän vierustalla, ei minulla ole yöpöytää käytössäni. Ikkunan alle on tulossa ikkunalauta, johon voin laskea kirjani tai vaikka kahvikupin, mutta lukuvalo päätettiin lyhyen harkinnan jälkeen asentaa roikkumaan katosta lähelle minun paikkaani vuoteessa.

Ja koska tuolta miehen selän takaa ei enää kömmitä unisena ketterästi sammuttamaan valoa oven vierustalta, asensi ihana mieheni kytkimen lukuvalolle myös tuohon sängyn ääreen!


Tämä valaisin on yksi ikuisuusprojekteistani, jonka sain vihdoin valmiiksi, kun muuttokin alkoi näyttää ajankohtaiselle. ...Ihanaa saada välillä jotain projekteja päätökseenkin... ;)

Löysin tämän alla olevan valaisimen paikalliselta kirpputorilta 10€ hintaan. Hetken aikaa pyörittelin valaisinta ja mietin hintaa, mutta näitä pelkkiä lasikupuja olen nähnyt Tori.fi -nettikirpputorilla ~15€ hintaan.


Riisuin valaisimesta pois niin sähköosat kuin tuon metallikehikonkin - josta muuten tuunasin amppelin, DIY-vinkki tulossa tuosta projektista vielä erikseen - kunnes jäljelle jäi ainoastaan tuo todella kaunis kuviolasikupu.


Löysin Clas Ohlsonilta valaisimeen sopivan lampunpidikkeen, jossa on kangaspäällystetty johto - maksoi hieman alle 15€.

Tuon ostetun lampunpidikkeen rengasosa, jolla kiristetään kiertäen kupu kiinni pidikkeeseen ei ollut sopivan kokoinen tuon lasikuvun aukon kanssa (liian pieni), joten spraymaalasin valaisimen alkuperäisen, hieman leveämmän rengasosan mustaksi ja kiersin sen kiinni ostettuun pidikkeeseen - onneksi ne sattuivat olemaan yhteensopivat!


Pienellä vaivalla ja lopulta kaikkiaan ~25€ hintaan sain juuri tuohon tilaan täydellisen valaisimen!

Ja mikä parasta; taas on hieman kierrätetty, annettu vanhan esineelle uusi elämä ja pelastettu pieni pala maailmaa. :)


Nuo pussilakanat ovat muuten ihan ehdottomat suosikkini; melkein kaksi vuotta sitten Ikeasta ostetut, ihanan pehmoiset ja sopivan pellavaisen oloiset!

Ja petauksen vihertävä lakana on hankinta Tokmannilta ja on Kotikulta -tuotemerkin valikoimasta. Sopii kauniisti yhteen Ikean pussilakanoiden kanssa, sekä makuuhuoneen Nefriitinsävyisten seinien kanssa.

...Haaveilen hankkivani vielä Ellokselta Juliette -helmalakanan, mutta hinta (56,00€) hieman mietityttää... Olen siirtänyt lakanan ostoskoriin ties montako kertaa, mutta sitten jättänyt viimeistelemättä tilauksen.


...Kisukin on sävy sävyyn sisustuksen kanssa.... :)


Makuuhuoneen lattialle virkkasin ohuesta ontelokuteesta vielä kaksi valkoista mattoa hieman ennen muuttoa.

...Hetken mietin, josko virkkaisin vielä muutaman lisää ja kiinnittäisin yhteen isommaksi matoksi - ihana, houkutteleva ajatus, mutta en tiedä riittääkö kärsivällisyys tällä hetkellä aloittaa tuollaista uutta ikuisuusprojektia, kun lähipiiriin tulevien kuukausien aikana syntyvien pikkuisten tulokkaidenkin viltit ja villasukat ovat aivan kesken...

Liikaa ideoita, liian vähän aikaa...


Ostin loppukesästä Järvenpään Kukkatalosta tuon ihanan korin vilteille ja tyynyille. Kori on kauniisti kaksivärinen; alaosa on valkoiseksi värjätty.

Valokuvien villaviltin olen aikoinaan melkein kymmenen vuotta sitten ostanut edellisen työpaikkani henkilökuntamyynnistä muutamalla eurolla - ja edelleen kovasta käytöstä huolimatta pysynyt muodossaan ja pahemmin nukkaantumatta!

...Joskus tulee tehtyä erinomaisia löytöjä. ;)


Mutta nyt livahdan tästä koneelta tuonne vällyjen väliin - hurjan jännittävän tanskalaisen dekkarin kanssa! :)

Vielä huominen aherrusta messujen merkeissä ja sitten pääsenkin lasten kanssa viettämään kauan odotettua syyslomaa. Luvassa piipahdus ainakin Pohjois-Savon puolella, ja taisin luvata viedä isomman pojan leffaankin - laatuaikaa lasten kanssa luvassa siis!

Kauniita unia ja voimia viikon viimeisiin päiviin - se olisi kohta viikonloppu taas!

8 kommenttia:

  1. Todella onnistunut tuunaus <3 ja kauniita kuvia!
    Ihanaa, rentouttavaa ja laatuajan täytteistä lomaviikkoa teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Joka ilta olen kyllä onnellisena valaisinta katsellut - hyvä mieli, kun pitkään hautunut idea on vihdoin toteutettu ja miellyttää omaa silmää! :)

      Tässä muuttotouhuissa niin aika mennyt, ettei vieläkään oikein lomalle tunnu... :) Ehkä perinteinen reissu lapsuudenkotiini katkaisee tätä muuttohässäkkää ja saan hetken vaikka ihan laiskoteltuakin... ;)

      Poista
  2. Ihana tuunau. Itselläniodattaa samatyylinen valaisin projekti tai kaksi kellarissa...kunhan olisi aikaa. Meillä roikkuu lukivalot kummallakin katosta ja katkaisija siinä samassa. Ihan loisto juttu. Helmalakanasta sen verran, että meillä olisi yksi (luonnon)valkoinen ihan ylimääräisenä, tosin siinä ei ole noita hupsuja, mutta piena sellaiasen ostaa ja ompelee...joten jos kiinnostaa niin laita viestiä ;)
    Lomailkaa oikein kunnolla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä projekteja ei koskaan voi olla liikaa odottelemassa sopivaa hetkeä! ...Juuri kannoin muutossa kaksi muuta valaisinprojektiani varastosta toiseen - ehkä joku päivä sitten, kunhan taas elämä voittaa täältä laatikoiden takaa... ;)

      Hei ihana ajatus, tosiaan tuon lakananhan voisi tuunata!! ...Miten mä en edes tullut ajatelleeksi?! :) Mullakin pyörii kaapissa yksi valkoinen helmalakana, mitä voisin kokeilla... Nyt vain hapsuja metsästämään - ihan kirppikseltä en tosin oleta löytäväni yli seitsemää metriä... ;)

      Poista
  3. Hyvän näköinen lamppu tuli. Varmaan ihanaa kun remontti alkaa valmistumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hetkellinen onnellisuus remontin valmistumisesta muuttui kyllä muuton yhteydessä melko nopeasti lieväksi stressiksi tavaroiden paikalleen saamisesta tällä vuosikymmenellä... :D

      ...Laatikoita kantaessa ensin vanhalla talolla peräkärryyn ja sitten peräkärrystä uuteen kotiin mietin, että tämä urakka on kyllä minulle rangaistus niistä kaikista ihanista kirppiskierroksista, joilta olen kotiini tavaraa tuonut... ;)

      Siksi blogissakin ollut hetken hiljaisempaa, kun tämä viimeinen urakka ennen rauhoittumista ja taloksi asettumista on vienyt lähes kaiken ajan... Että sinällään lomakin meinaa lipsahtaa vain vapaaksi muuttoa varten... ;)

      Poista
  4. Olipa hieno juttu löytää tämä blogi, koska meillä on myös lamppu tuunausta ja sain hyviä vinkkejä tästä sinun jutusta. Pussilakanatkin ovat varmaan samanlaiset, aivan huiput.Todella kiva blogi! Inkeri puutarhurintytar.blogi.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Inkeri, ja tervetuloa blogini ääreen!
      Kiva kuulla, että inspiroiduit - pitääkin tulla blogisi puolelle kurkistelemaan, millainen tuunausprojekti sinulla on työn alla. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...